Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Valentinovo vodič za kupovinu: Pokloni za nju i njega

01.02.2024.

Danas smo zvanično zakoračili u februar - mjesec ljubavi. Ako nas pitate, ljubav prema voljenim osobama treba pokazivati svaki dan u godini. Međutim, imajući u vidu brzi tempo života kojeg većina nas živi, dešava se da ne primjetimo koliko malo pažnje posvećujemo ljudima koje volimo, a život je isuviše kratak da bi zanemarili one koji su nam najvažniji - porodicu i voljenu osobu. Iskoristite predstojeći Dan zaljubljenih da stvorite lijepe uspomene koje traju.

Ako se nakratko osvrnemo na to kako je nastalo Valentinovo, bit će vam jasno otkuda potiče tradicija za obilježavanjem ovog dana i zašto mu se toliko radujemo. Jedna teorija kaže da je Dan zaljubljenih proizašao iz festivala u Rimu koji je slavio ljubav i plodnost, dok druga teorija Valentinovo veže uz odavanje časti Svetom Valentinu, koji je vjenčavao parove u tajnosti nakon što je car Klaudije II zabranio vjenčanja kako bi ojačao vojsku. 

Za one koji baš i ne vole obilježavati ovaj dan, preporučujemo da iskoristite Valentinovo kao dodatnu inspiraciju da pokažete vašu ljubav.

Složit ćete se da se ljubav najbolje pokazuje kroz djela i jedno „Obuci se toplo, vani je hladno.“ ili „Sretno na poslu!“. No, sigurni smo i da će pažljivo odabran poklon pokazati koliko volite nju ili njega. 

U nastavku vam donosimo ideje za poklone čijim odabirom ne samo da ćete razveseliti voljenu osobu, nego i direktno podržati ženske biznise, održivu modu, te rast i razvoj lokalnih preduzeća.  

Za nju: 

Kreirali smo listu proizvoda koji trebaju svakoj ženi bez obzira na godine ili interesovanja, te smo sigurni da nećete pogriješiti s odabirom. 


  1. Čokolada: Set od 9 srca 


    


Svi volimo čokoladu, a pogotovo ako dolazi u nešto zdravijoj verziji. Chocology brend izrađuje veganske poslastice bez bijelog šećera, što ih čini idealnim za svačije nepce. Zasladite zajedničke trenutke uz set pralina u obliku srca. 


  1. Kozmetika,


    


Shebek beauty brend se bavi ručnom izradom kozmetike i sapuna od visoko kvalitetnh i prirodnih sastojaka koji će razmaziti njenju kožu. Poklon paket sadrži sapun, losion bar i vrećicu za piling. Tip sapuna, kao i mirise proizvoda možete birati shodno vašem ukusu. Samo je potrebno naglasiti u napomeni prilikom naručivanja koje mirise ste odabrali za vašu voljenu osobu. 


  1. Svijeća, 


    


Dekorativna svijeća u obliku srca će doprinijeti kreiranju romantične atmosfere, a poslužit će i kao dekoracija na njenom noćnom ormariću. Svijeća je napravljena od prirodnog sojinog voska, a benefiti ovakvih svijeća su brojni. 


  1. Ogrlica



Lijep i kvalitetan nakit je uvijek odličan izbor za poklon voljenoj osobi. Ogrlica sa biserom je minimalističnog dizajna kao većina MAAR Jewelry nakita i kao takva savršeno će pristajati uz svaki outfit, ali i osobnost. Osnovna ideja MAAR nakita je jednostavnost i minimalizam. Svaki komad nakita je ručno izrađen u Bosni i Hercegovini s puno pažnje i ljubavi. 


  1. Torba



Kvalitetna i moderna torba podići će svaku kombinaciju na novi nivo i dodatno upotpuniti njen stil. Mayra bag rađena je od 100% kože i dostupna je u šest različitih boja. Način izrade zadovoljava SGS standard. Cransel je nastajao dvije godine, a njegov nastanak je pratila velika želja za stvaranjem nečega što će jako brzo doći do srca naših klijenata. Sigurni smo da će ova torbica osvojiti njeno srce!


Za njega: 

Za ljubav tvog života, odabrali smo nesvakidašnje poklone zbog mogućnosti personalizacije istih, što ih čini posebnim i jedinstvenim. 


  1. Čokolada



Chocology poslastice smo svrstali na listu poklona i za nju i za njega. Bijela veganska čokolada sa punjenjem od jagode zadovoljit će i najzahtjevnije nepce. Čokolada ne sadrži laktozu, bijeli šećer i i GMO sastojke. Učinite zajedničke trenutke još slađim..

  1. Majica


    


Ljubav bez limita je upravo ljubav kakvu svi priželjkujemo. Majica nosi #madeinBiH etiketu i izrađena je od 100% pamuka što je čini ugodnom za nošenje. Pasodi je studio iz Mostara i na zanimljiv način predstavljaju ljude, gradove i običaje iz BiH. Njihova misija je da za svaku kupljenu majicu ili poster zasade jedno drvo u suradnji sa lokalnim društvima, te da dio prihoda doniraju za obnavljanje šumskih dobara u Bosni i Hercegovini. 

  1. Kozmetika

Podsjetite ga koliko je njega kože važna uz set proizvoda koji će sigurno koristiti. Set sadrži: kremu za lice, losion za njegu nakon brijanja, sapun za lice i tijelo i dezedorans. Diva Natura se bavi ručnom izradom prirodne kozmetike za njegu lica i tijela. U izradu njihovih proizvoda uloženo je mnogo pažnje i kvalitetnih sastojaka kako bi koža lica i tijela bila uvijek zdrava i njegovana.


  1. Novčanik




Helenas je bosanskohercegovački brend koji se bavi ručnom izradom kožnih novčanika, torbi i modnih dodataka modernog dizajna predstavljajući kvalitetne i održive prakse izrade proizvoda.   Ono što ovaj novčanik čini odličnim poklonom jeste mogućnost personalizacije inicijalima. Novčanik je dostupan u dvije boje, a to su crna i smeđa. 


  1. Kajš/remen,



Pored svoje funkcionalnosti, kaiš je modni dodatak koji znatno može unaprijediti muški stil. „Kotromanić“ kaiš brenda Ban Leather Goods izrađen je od kože koja je nus produkt u prehrambenoj industriji, tako da životinje nisu ugrožene prilikom proizvodnje Ban Leather Goods proizvoda. 


Ovo su samo neki od prijedloga šta pokloniti za Valentinovo, ali neka vam najveća inspiracija bude upravo vaša ljubavna priča.